• bert

Excel is een skill, die je leert in de praktijk

Bijgewerkt: 5 mrt 2020

Wil je bij CTC Talent een Microsoft Office training volgen? Dan is de kans groot dat je een persoonlijk trainingstraject gaat volgen. Hierbij volg je jouw eigen leertraject, waarbij je zelf bepaald waar en wanneer je traint.

Waarom wij wel in groepen (ook In Company) kunnen trainen, maar bijna geen klassikale Office trainingen meer geven?

Wij zien dat het werken met Microsoft Office programma’s zoals Excel een skill is die je leert door te doen. Het gaat met vallen en opstaan. Het belangrijkste is dat je elke stap blijft begrijpen. Vooral vaker en niet te lang achter elkaar blijven oefenen.


De ervaring leert dat een klassikale Microsoft Office training meestal niet genoeg is om ervoor te zorgen dat de cursist vertrouwd raakt met het programma en de benodigde vaardigheden aangeleerd worden.

Ook zien wij dat de ene cursist de stof sneller opneemt dan de andere, waardoor de één het onderdeel al doorheeft en verder wil, terwijl de ander de stof nog even op zich in moet laten werken en meer oefening nodig heeft. Hierdoor kunnen veel cursisten het geleerde niet goed toepassen in de praktijk en gaan ze weer op de ‘oude’ manier werken.

Een reden voor veel opdrachtgevers om ook in groepsverband te kiezen voor individuele trainingen met een open rooster. De cursisten lopen dan binnen de groep hun eigen training onder continue begeleiding van een docent, maar zijn niet afhankelijk van de groep.


Hét voordeel van persoonlijke Microsoft Office training bij CTC is dan ook dat cursisten op hun eigen tempo de training kunnen doorlopen, ze veel kunnen oefenen en zo de stof echt goed in zich op kunnen nemen. De docent kijkt met de cursist mee en legt extra uit waar nodig. Hierdoor gaan ze de skills echt beheersen.

Door gebruik te maken van een praktisch training programma is het mogelijk om altijd en overal te trainen. Als je maar de beschikking hebt over een computer met Microsoft Office en internet. Zo kun je de training helemaal naar jouw agenda vormgeven.


Een persoonlijk trainingstraject voor bijvoorbeeld Excel zou er op de volgende manier uit kunnen zien:

  • Allereerst een individueel intakegesprek om samen het instapniveau te bepalen: van Basis t/m Expert of zelfs VBA. Aan de hand daarvan wordt bepaald welke training je gaat volgen.

  • Vervolgens begin je met de training. Hierbij is het mogelijk om naast de locatie van de opdrachtgever, ook op de leslocatie van CTC Talent in Veenendaal te komen trainen. Daar is altijd een trainer aanwezig die je persoonlijke begeleiding geeft. Ook is het mogelijk om thuis of op het werk te trainen, als je maar een computer met Office en internet hebt. Het aantal lessen dat je nodig hebt is geheel aan jezelf. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden.

  • Ben je klaar voor de eindtoets? Dan is het mogelijk om deze op een voor jouw geschikte tijd in te plannen. Het is een persoonlijke toets met een aantal praktijkopdrachten. Je bent uiteraard niet verplicht een toets te maken. Dan krijg je een Bewijs van Deelname.

  • Zodra de toets met goed gevolg is afgerond, ontvang je een certificaat.

Ontdek zelf de voordelen! Neem een kijkje bij onze Microsoft Office trainingen.

36 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

CTC Talent: Wiltonstraat 2A 3905 KW Veenendaal

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • LinkedIn Social Icon