• bert

Investeer in (Office) training van uw medewerkers

Bijgewerkt: 5 mrt 2020


Kortgeleden hebben wij met een artikel in de Vallei Business (Zakenblad voor de regio FoodValley) gestaan dat ging over zelfoplossend vermogen van medewerkers. En dan specifiek het investeren in zelfoplossend vermogen. Veel bedrijven onderschatten nog hoe belangrijk het is om te investeren in gedegen trainingen voor hun werknemers. Hierdoor kunnen de talenten die zich in het werkteam bevinden niet optimaal benut worden, dit kost tijd en geld.


Een goed voorbeeld van trainingen die vaak worden onderschat zijn Microsoft Office trainingen (o.a. Excel, Word, Outlook, Project, etc.) Deze programma’s worden door vrijwel iedereen in het werkveld gebruikt, van de productiewerknemer tot het hoofdkantoor. Desondanks ontbreekt het bij veel werknemers aan een goede kennis van deze applicaties. Ze kennen wel bepaalde foefjes, maar als er een complexere taak gevraagd wordt, zoals het maken van een database of draaitabel, dan lopen ze vast. Hierdoor gaat onnodig veel tijd verloren en wordt de foutgevoeligheid nog groter.


Daarom is het goed om te investeren in iets relatief simpels als een Excel training, de cursisten die deze training volgen, hebben de (voor hun vaak verrassende) voordelen al ervaren. Al tijdens de eerste weken horen wij reacties van: “Ik had dit veel eerder moeten doen, ik ben nu veel sneller klaar!”


Bij CTC Talent gaan we terug naar de basis en vanuit daar bouwen we de kennis op. Dat geldt voor alle trainingen die bij ons worden gegeven. Tijdens de intake wordt het al aanwezige kennisniveau bepaalt en daarop wordt de training aangepast. Elke cursist volgt zijn/haar eigen leerplan en gaat op zijn/haar eigen tempo door de training heen. Hierbij passen wij zoveel mogelijk het leren in de praktijk toe, door gebruik te maken van praktische leerprogramma’s. dit zorgt ervoor dat de training goed aansluit op de werkvloer. De individuele insteek van de training zorgt ervoor dat wij op meerdere niveaus tegelijkertijd kunnen trainen.


De noodzaak om een training te volgen ligt natuurlijk per persoon verschillend. De een zal er minder baat bij hebben omdat hij/zij simpelweg het programma niet zoveel gebruikt, of omdat de kennis al voldoende aanwezig is. De ander kan er voor zichzelf juist wel veel voordeel uit halen om een training te volgen. Deze relatief kleine investering kan ervoor zorgen dat hij/zij op termijn veel tijd en geld bespaart. Het is hoe dan ook altijd goed om er serieus naar te kijken en zelf een goed afweging te maken.


Vrijblijvend advies aanvragen over bepaalde trainingen? Neem dan gerust contact op!

Email: info@ctctalent.nl

Tel: 088-822 51 00

24 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

CTC Talent: Wiltonstraat 2A 3905 KW Veenendaal

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • LinkedIn Social Icon